Så här beskrevs jag av 29 av mina kollegor på Dagjobbet när jag slutade på en grupp efter 4 år.

Presentation av Laura

Dela gärna sidan!

Presentation av mig

Som varje god bloggare, ska första inlägget vara en presentation av mig. Syftet är att du, kära läsare, ska lära mig personligen så att vi kan knyta ett djupare band.

Men plötsligt blir jag nervös, och jag känner hur förväntningarna stegras. Hur ska det gå? Vem kommer läsa denna presentation? Vem kommer läsa bloggen? Kommer någon överhuvudtaget att bry sig?

Till slut bestämmer jag för att se på bloggande som en enda stor fest. Precis som vanligt - och i sann latino-anda - kommer jag super-sent till festen, eftersom "alla andra" redan har bloggat i flera ååååår. Så nu går jag alltså runt och presenterar sig för resten av festdeltagarna.

(Skillnaden mellan detta och alla andra fester, är att jag inte avser att fasta i ett hörn med två likasinnade för att diskutera fjärde säsongen av Buffy the Vampire Slayer i flera timmar. Det får bli en annan blogg.)

Det här är alltså min presentation.

En bild av mig inför Nordiska mästerskapen i barbershop 2017.

Laura Elena Mardones

Hej! Jag heter Laura Elena Mardones och jag är en typisk mångsysslare:

Teknisk

Jag är tekniskt lagd, gillar prylar och ny teknik. Jag älskar att leva i den här tidsåldern, och är helt övertygad om att vi kommer lösa teleportation innan jag dör. (Vilket är det enda som saknas för att vårt liv verkligen ska likna Star Trek TNG.)

Jag är civilingenjör till yrket, har pluggat Industriell Ekonomi på KTH. Det är en bred utbildning, så jag kan jobba med i stort sett vad som helst.

Mest minnesvärt från kursen Kunskapsbildning I: citatet "Fakta är inte; fakta blir." Då lät det bara flummigt. Idag, med tanke på Trumps "alternative facts", känns citatet skrämmande skarpsinnigt.

Kreativ

Jag är kreativ, i bemärkelsen att jag gillar att göra saker med händerna. Jag stickar en del (men inte mer än somliga andra). Jag är lagom händig med en skruvdragare och borr, kan spela grundläggande ackord för att kompa på piano och gitarr (men har för korta fingrar för att riktigt klara barréackord snyggt).

Jag är inte bra att på att skapa helt nya saker; jag kan följa mönster och instruktioner, men nydanande är svårare.

Musikalisk

Musiken är viktig, både sång och dans. Jag är Zumba® Fitness-instruktör och håller i ett pass i veckan. Och jag har varit med och vunnit två VM-guld med min barbershopkör Rönninge Show Chorus, i vilken jag både sjunger och dansar.

Så här beskrevs jag av 29 av mina kollegor på Dagjobbet när jag slutade på en grupp efter 4 år.

Så här beskrevs jag av 29 av mina kollegor på Dagjobbet när jag slutade på en grupp efter 4 år. Klicka för en större bild.

Glad

Till lynnet är jag glad, det är tydligen ett av mina kännetecken. Det brukar höras när jag kommer in på kontoret. "God morgon!", kvittrar jag till de som orkar lyfta på huvudet från skärmen.

En gång, första året på högskolan, fick jag ett innerligt svar tillbaka: "Håll. Käften." Blodsprängda ögon tittade upp på mig, en tilltufsad överlevare från gårkvällens luciafest. Jag flinade brett och vinkade glatt. Hon morrade tillbaka och reste ett finger - du kan ju gissa vilket. 

Ett av mina motton är: "Det är roligare om man skrattar". Jag tycker så klart att resultat är viktiga, men inte om det är på bekostnad av hur jag mår. Och jag mår bäst när jag får slappna av och skämta med min omgivning. Min humor är tydligen traditionellt chilensk. När du lärt känna mig lite bättre, kommer du förstå vad det innebär. Eller läs fjärde punkten i denna sammanställning över den chilenska nationalhumorn. (Men tyvärr kommer inte Google Translate att hjälpa dig...)

Strukturerad

Ett annat kännetecken är mitt sinne för organisation, ordning och reda, strukturer och processer. Jag har lätt för att se mönster och är bra på att analysera en situation för att sen se hur man kan förbättra den - vare sig det handlar om praktisk problemlösning eller övergripande processförbättringar.

Det draget tar jag med mig i alla aspekter av tillvaron. Jag har en Gunde Svan-lik morgonrutin, utarbetad för att ta så lite tid som möjligt. Jag har en checklista vid dörren, så jag inte glömmer saker när jag går hemifrån. Min kalender är mitt liv - den är oftast fullbokad tre-fyra veckor i förväg. Spontanitet är kul, men det brukar oftast inte bli lika effektivt som att planera in nåt. Och jag ÄLSKAR effektivitet. För jag är LAT.

Energisk

Lättjan är faktiskt mitt normalläge. Om jag inte planerar in aktiviteter, blir jag utan socialt liv. Det blir maratontittande av TV-serier eller slukande av böcker istället. Så jag överkompenserar och bokar in på tok för mycket i kalendern. Det är inte ovanligt att jag är trippelbokad. Allt går att lösa med lite smart planering och bra logistik.

För att säkra upp min mentala hälsa bokar jag in återhämtningstid... vilket innebär att se på Netflix och inte göra något annat (förutom stickning, det räknas inte). Men då är det åtminstone med flit, och inte bara för att jag är lat. 🙂

I nästa inlägg får du en presentation av bloggen. (Ungefär som när man presenterar sin respektive på festen).

Så där! Nu har vi brutit isen. Nu kan du presentera dig för mig! Vem är du? Kom in till bloggens Facebook-sida och säg hej!

Laura (underskrift)


Det här inlägget är nu en del av min formella presentation på bloggen. 

Missa inga inlägg!

Få inlägg och fördjupningar direkt till din brevlåda, PLUS tillgång till min slutna Facebook-grupp!
Dela gärna sidan!
Posted in Design Your Business and tagged , , , , , .

Det här är Laura Elena Mardones: dotter, vän, kollega, entreprenör, ingenjör, Zumba-instruktör, körsångare, världsmästare, singel, driven, energisk, tidsoptimist, strukturerad, rationell, snabbtänkt, extrovert, pysslig, social, pryltokig, tekniknörd, självgående, kaxig och ohyggligt snacksalig.

För dig som kommer till denna blogg vill Laura vara coach, mentor, inspiratör och medresenär på din färd till det liv DU vill ha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + tio =